Skip to content Skip to footer

Για την Συμμετοχή Μας Στις Απεριακές Εκδηλώσεις Της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικών

Εκ του Σωματείου των Proud Seniors Greece (Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ Ατόμων Ηλικίας 50 κ’ Άνω).

Η οργή ξεχειλίζει παγκόσμια ενάντια στην καταπίεση των γυναικών, αλλά και όλων των θηλυκοτήτων γενικότερα. Τα αποτελέσματα της καταπίεσης έχουν αρχίσει να γίνονται φανερά καθώς στην ανισότητα που βιώνουμε στην ιστορική αυτή περίοδο κάποια κομμάτια της κοινωνίας θεωρούνται περιττά. Από την πλευρά της πολλαπλής καταπίεσης που αφορά εργάτριες γυναίκες/λοατκι άτομα δεν είναι δύσκολη η μετάβαση που γίνεται από την ημέρα μνήμης του φεμινιστικού κινήματος, σε απεργιακή 8 Μάρτη, σε σύμπραξη με τα εργατικά σωματεία βάσης, σε έκφραση οργής για τις πολιτικές που μας δολοφονούν, σε πάλη για την επανοικιοποίηση του δημοσίου χώρου αλλά και αυτονόητων δημόσιων αγαθών και τη δικαιοσύνη.

Σε όλο τον κόσμο φουσκώνει ένα κίνημα που αντιστέκεται στις σεξιστικές επιθέσεις, διεκδικεί ελεύθερες και δωρεάν εκτρώσεις κόντρα στις απαγορεύσεις, στηρίζει τις εργάτριες που απεργούν για ισότητα στους μισθούς για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ήρθε η ώρα να μην γυρίσει (και στη χώρα μας) πίσω το ποτάμι. Πλέον Βγαίνουμε δυναμικά στους δρόμους ενάντια στους βιαστές ενάντια στις γυναικοκτονίες ενάντια στις πολιτικές ατζέντες που προωθούν την ανισότητα και σε κάθε κυβέρνηση που κάνει αίσχη ξεπλένοντας και καλύπτοντας.
 
Τα τελευταία χρόνια η παγκόσμια μέρα των γυναικών στις 8 Μάρτη έγινε μια ηχηρή κραυγή και εναντίωση στο Πατριαρχικό παραδοσιακό πρότυπο της τοξικής αρρενωπότητας και αυτό δίνει δύναμη σε κάθε γυναίκα και κάθε θηλυκότητα που αντιστέκεται στις διακρίσεις.
 
Θέλουμε τις οργανώσεις και τα σωματεία στο πλευρό όλων των γυναικών, κάθε θηλυκότητας, αλλά και κάθε υποκειμένου που βρίσκει το κουράγιο να καταγγείλει και να μην σωπάσει. Χρειαζόμαστε τις οργανώσεις και τα σωματεία της κοινωνίας των πολιτών στο πλευρό μας, με εμάς, στο πλευρό των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων, να δώσουμε μαζί τη μάχη για την καταδίκη των δολοφόνων του Ζακ και κατά προέκταση των ίδιων πολιτικών που δολοφονούν, είτε οπλίζοντας ιδεολογικά είτε παραμελώντας και καθιστώντας επικίνδυνη τη ζωή για τα πιο ευάλωτα και πολύχρωμα κομμάτια της κοινωνίας.
 
Να παλέψουμε σήμερα και κάθε μέρα από εδώ και πέρα για όλα μας τα δικαιώματα στην υγεία, την οικογένεια την συνταξιοδότηση τα «ασφαλή» γεράματα, τις ασφαλείς μεταφορές, το δημόσιο νερό και ηλεκτρισμό, τους χώρους μας, τις πλατείες μας, τη γη. Πλέον όλα διακυβεύονται. Σήμερα όλα διακυβεύονται.
 
Συμμετέχουμε και Καλούμε δυναμικά για άλλη μια χρονιά στην απεργιακή κινητοποίηση και διαδήλωση σήμερα Τετάρτη 8 Μάρτη 2023. Όλη μέρα, σε όλους τους χώρους και με διάρκεια. Δεν ξεχνάμε, για το ίδιο πράγμα μιλάμε. Παντού στην πόλη να αντηχεί συνέχεια. Από σήμερα. Και για όσο βαστάξουμε. Με δύναμη.
 
Το Σωματείο μας αφιερώνει με υπερηφάνεια, για ακόμα μια χρονιά, την φετινή ημέρα αγώνων στον συνεργάτη, αγαπημένο φίλο και συναγωνιστή Βαγγέλη Χατζηνικολάου που έφυγε από την ζωή το 2020 και με βλέμμα οργής για τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών και συμπαράστασης στις οικογένειες τους.
 
Εκ του Σωματείου Proud Seniors Greece
(Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ Ατόμων Ηλικίας 50 Και Άνω)
Το ΔΣ