Skip to content Skip to footer

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ+ ΑΤΟΜΩΝ

Με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για την άρση του αποκλεισμού των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τα οικογενειακά δικαιώματα, βιώνουμε ένα πρωτόγνωρο κύμα χυδαία κακοποιητικών επιθέσεων που εκπέμπεται από θεσμικούς φορείς της Ελλάδας με στόχο τη δολοφονία της αξιοπρέπειας των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Αντιεπιστημονικές απόψεις, μεσαιωνικές δοξασίες και θεωρίες συνωμοσίας επιστρατεύονται για να δημιουργήσουν στην κοινή γνώμη την πεποίθηση ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα δεν είναι τα αδέρφια, τα παιδιά, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι φίλες ή οι συνεργάτες-τιδες ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟΥ αλλά «ανώμαλα όντα» που συνωμοτούν εκτός της κοινωνίας.

Η απλή διεκδίκηση ίσων ανθρωπίνων δικαιωμάτων απέναντι στο κράτος, όπως προβλέπουν οι δημοκρατικοί θεσμοί του σύγχρονου πολιτισμού, θολώνονται από την καλλιέργεια μίσους που στοχεύει στην εκμετάλλευση της άγνοιας και του φόβου προς άγρα ψήφων και «οπαδών».

Καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα τον αντιρατσιστικό νόμο περί δημόσιας υποκίνησης μίσους που έχει καταντήσει κουρελόχαρτο και να σπεύσει στην πλήρη εναρμόνιση του Ελληνικού δικαίου με το Ευρωπαϊκό, όπως έχει ζητήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να λάβουν άμεσα μέτρα ώστε να σταματήσει ο κακοποιητικός λόγος εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων που εκπέμπεται με πρωτοφανή χυδαιότητα ακόμα και μέσα στη Βουλή. Σπρωξίματα, θεωρίες συνωμοσίας περί ανατροπής της «μητρότητας» και της «πατρότητας», αναχρονιστικά σεξιστικά στερεότυπα που θέλουν τη γυναίκα να μεγαλώνει στο σπίτι τα παιδιά και τον άνδρα / θηρευτή να φέρνει στο σπίτι το κυνήγι δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται στον δημόσιο διάλογο τον 21ο αιώνα.

Καλούμε τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου να σταματήσουν άμεσα τα κηρύγματα μίσους και τη διακίνηση ψευδο-επιστημονικών απόψεων που δημιουργούν αδιέξοδη ψυχολογική πίεση και διαμορφώνουν ένα εχθρικό κοινωνικό περιβάλλον για τα παιδιά των ΛΟΑΤΚΙ+ οικογενειών και τα νεαρότερης ηλικίας ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Να θυμίσουμε, επίσης, ότι οι «θεραπείες μεταστροφής» που έχουν οδηγήσει παγκοσμίως στην αυτοκτονία εκατοντάδες άτομα, απαγορεύονται πλέον δια νόμου και στην Ελλάδα και έχουν χαρακτηριστεί «βασανιστήρια» από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Η επιστήμη σε παγκόσμιο επίπεδο έχει εδώ και δεκαετίες τοποθετηθεί αποπαθολογικοποιώντας οριστικά τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες και τα στοιχεία από τη ΛΟΑΤΚΙ+ γονεϊκότητα που έχουν συλλεχθεί είναι αδιάσειστα για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών της κοινότητας.

Καλούμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τις Δημοσιογραφικές Ενώσεις να περιφρουρήσουν το αγαθό της ενημέρωσης από τον ανορθολογικό λόγο, τις ψευδείς ειδήσεις και τη διακίνηση / διάδοση του ρατσισμού και της φοβίας απέναντι στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Το κύμα των χυδαίων κακοποιητικών επιθέσεων εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων έχει ονοματεπώνυμα. Οι θεσμοί και τα άτομα που κηρύττουν το μίσος και τον φόβο αυτονόητα καθίστανται υπεύθυνα στην περίπτωση που οι λεκτικές επιθέσεις υλοποιηθούν.

Η αξία της ανθρώπινης ζωής οφείλει να διαφυλαχτεί από σκοπιμότητες και μικροσυμφέροντα.

  03/02/2024
Πολύχρωμο Σχολείο /Rainbow School
Proud Seniors Greece – Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ Ατόμων 50 και Άνω
Υπερήφανοι γονείς / Proud Parents Greece
Rainbow Seniors
Oμάδα ΛΟΑΤΚΙ+ Εργασιακής Υποστήριξης / LGBTQI+ Employment Support Group