Skip to content Skip to footer

Οι Proud Seniors Greece στην «ΣΤΡΕΛΛΑ»

Από το μέλος του σωματείου μας, Δημήτρη Καλαντζή.

Ένα «Μπράβο!» από τους Proud Seniors Greece (Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ Ατόμων 50 κ& Άνω) στην «Στρέλλα» της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ.

Χαιρετίζουμε την παρουσίαση της όπερας «Στρέλλα» από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ως ένα σημαντικό γεγονός για την ορατότητα της Τρανς και γενικότερα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ελλάδα.

Για πρώτη φορά ένας Θεσμικός Πολιτιστικός Οργανισμός στη χώρα μας επέλεξε ένα εμβληματικό έργο για την κοινότητά μας και παρουσίασε μία εξαιρετική παράσταση με τη συμμετοχή τεσσάρων τρανς γυναικών. Πρόκειται για τις ερμηνεύτριες Λέττα Κάππα, Ιωάννα Ζαμ-Πέτρου, Βικτωρία Τσιτουρίδου-Μάγια και την σπουδαία χορογράφο Φένια Αποστόλου στην κινησιολογία / χορογραφία.

Η καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία της «Στρέλλας», με τις 9 παραστάσεις να γίνονται sold out από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας των εισιτηρίων, δείχνει ότι η κοινωνία μας είναι έτοιμη να αγκαλιάσει τέτοιες πρωτοβουλίες και οι Θεσμικοί Φορείς του Πολιτισμού θα πρέπει να ανοίξουν το ρεπερτόριο τους και να δώσουν περισσότερες ευκαιρίες σε άτομα που βιώνουν ακόμα το στίγμα και τον αποκλεισμό να παρουσιάσουν τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους.

Η τέχνη ήταν πάντα στην πρωτοπορία της κοινωνικής αλλαγής με το σπάσιμο των προκαταλήψεων και τις ευκαιρίες που δίνει στους ανθρώπους να σκεφτούν και να νιώσουν ενσυναίσθηση. Το ίδιο μπορεί να κάνει και τώρα με τη συνδρομή των Θεσμικών Φορέων σε όλα τα επίπεδα. Ελπίζουμε ότι η παράσταση της «Στρέλλας» θα γίνει η αρχή για μεγαλύτερη συμπεριληπτικότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων παντού.
 
Τέλος, ευχαριστούμε την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την ευγενική παραχώρηση στην Οργάνωσή μας έξι εισιτηρίων δωρεάν για την πρεμιέρα της παράστασης. Την απολαύσαμε!