Skip to content Skip to footer

Athens Pride 2022

Για μια ακόμη χρονιά η οργάνωση μας συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Athens Pride με κεντρικό σύνθημα «Άνευ Όρων», που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το πλήθος του κόσμου που μας τίμησε και φέτος με την παρουσία του περνώντας από το περίπτερο μας – και όλα τα καινούργια μέλη που δυνάμωσαν χθές περισσότερο τη φωνή μας συμπληρώνοντας φόρμα εγγραφής τους στο Σωματείο μας!

Ειδικότερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη εκείνα που με την ενεργή εθελοντική τους υποστήριξη κατέστησαν δυνατό να πραγματοποιηθεί επιτυχώς μια πολύ απαιτητική εβδομάδα δράσεων κι εκδηλώσεων, με αποκορύφωμα τη χθεσινή μας παρέλαση Υπερηφάνειας.

Οφείλουμε ιδιαίτερη αναφορά στο ταλαντούχο μέλος μας, Illustrator Χάρρυ Σάξον και στην Αντιπρόεδρο των Proud Seniors Greece, καταξιωμένη εικονογράφο, κομίστα, συγγραφέα και μεταφράστρια Τέτυ Σώλου, που εξασφάλισαν με τις πρωτότυπες καλλιτεχνικές τους δημιουργίες ώστε το merchandise του περιπτέρου μας να προσφέρει στον κόσμο που το επισκέφθηκε χθές μια εναλλακτική εικαστική πρόταση ποιότητας, πέρα από τα τετριμμένα που είχαμε συνηθίσει.

Και βεβαίως στον Πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου μας, Γιώργο Καλογερόπουλο, που μας άνοιξε τον Φωτεινό Θάλαμο της καρδιάς του δωρίζοντας στο κοινό που εισήλθε μέσα της ένα ξεχωριστό διήμερο, με μια θεατρική παράσταση που αποτέλεσε ένα από τα κεντρικά σημεία αναφοράς στις φετινές καλλιτεχνικές δράσεις του μήνα Υπερηφάνειας.

Ακολουθεί το κείμενο του χαιρετισμού της ομάδας μας που απηύθυνε από τα μικρόφωνα της κεντρικής εξέδρας του Athens Pride, η Δήμητρα Κυρίλλου.

Τα μέλη του Σωματείου «Proud Seniors Greece» (Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ Ατόμων Ηλικίας 50 και Ανω) δηλώνουμε υπερήφανα παρούσες στο Athens Pride 2022.

Είμαστε εδώ, όχι μόνο για την αυτονόητη αλληλεγγύη στους ανθρώπους μας που τη χρειάζονται, και στην οποία λογοδοτεί η ίδρυση και συγκρότηση της ομάδας μας από το 2015 έως σήμερα. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τη φωνή μας με τις χιλιάδες εκεί έξω, που ασφυκτιούν μαζί μας από την πραγματικότητα δικαιωμάτων που στερούμαστε, ή που μας παραχωρήθηκαν επιλεκτικά και «υπό όρους», με «ναι μεν» και (πολλά) «αλλά». Αυτή η πραγματικότητα μετράει καθημερινά απώλειες,ανθρώπους μας που δοκιμάζονται πολλαπλά και ανθρώπους που δεν είναι πια εδώ, όπως η Ζάκι και πιο πρόσφατα η Μελίνα από τη Θεσσαλονίκη και τόσες άλλες που ζητούν δικαίωση!

Είμαστε εδώ και για να γιορτάσουμε, άνευ όρων και χωρίς ντροπές. «Απέναντι στους αγέλαστους, όλους εκείνους που εκφοβίζουν και καταπιέζουν την ανθρωπότητα με τη σοβαρότητα και τη σκυθρωπότητά τους, χρειαζόμαστε το γέλιο, την καταστροφική και ταυτόχρονα αναγεννητική δύναμή του, που απελευθερώνει το ανθρώπινο πνεύμα από το φόβο».

Διεκδικούμε λοιπόν έναν κόσμο που δεν θα χρειάζεται «safe spaces», γιατί θα τον καταστήσουμε ασφαλή για κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από ταυτότητα φύλου, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλή, χρώμα και εθνικότητα.