Skip to content Skip to footer

EL*C: Ανοιχτή Επιστολή Διαμαρτυρίας προς την Giorgia Meloni

H , “Proud Seniors Greece – Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ Ατόμων 50 και Άνω”, μέλος του δικτύου EL*C συμπαραστέκεται στη λεσβιακή κοινότητα της Ιταλίας και ενώνει τη φωνή της για οικογένειες χωρίς διακρίσεις.

Η ανοιχτή επιστολή της EL*C προς την πρωθυπουργό της Ιταλίας:

Το EL*C είναι ένα δίκτυο λεσβιακών οργανώσεων στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία και σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή γιατί ανησυχούμε με την είδηση ότι Ιταλοί εισαγγελείς ζητούν την διαγραφή των λεσβιών μητέρων από τα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών τους.

Μόνο στην Πάντοβα, 33 παιδιά στερούνται τα θεμελιώδη δικαιώματά τους. Η αφαίρεση μίας από τις μητέρες τους από το πιστοποιητικό γέννησης θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους. Η μητέρα τους δεν θα μπορεί να τα παραλάβει από το σχολείο, μπορεί να μην μπορούν να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν. Το δικαίωμά τους στην υγειονομική περίθαλψη θα τεθεί σε κίνδυνο, καθώς μόνο ο ένας γονέας θα μπορεί να εξουσιοδοτεί ιατρικές διαδικασίες (από το εμβόλιο κατά της γρίπης έως επείγουσες διαδικασίες που σώζουν ζωές).

Απευθυνόμαστε σε εσάς επειδή γνωρίζουμε ότι έχετε χρησιμοποιήσει τη μητρότητα ως δομικό στοιχείο της πολιτικής σας εκστρατείας. Έχετε θέσει την προστασία της οικογένειας στο επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησής σας. Αλλά ποτέ δεν ξεγελαστήκαμε, ξέραμε ότι χρησιμοποιούσατε το γεγονός ότι είστε μητέρα για να δικαιολογήσετε το μισαλλόδοξο αφήγημά σας. Ξέραμε ότι χρησιμοποιούσατε ως όπλο τον δικό σας επιλεκτικό και καταστροφικό ορισμό της μητρότητας για να πλήξετε εμάς, τις λεσβίες και τους άλλους γονείς που δεν εμπίπτουν στον στενό σας ορισμό. Αυτό είναι πλέον προφανές.

Είναι η πολιτική σας ιδεολογία πιο σημαντική από τα δικαιώματα των παιδιών μας; Αξίζει να στερήσετε θεμελιώδη δικαιώματα από λεσβιακές οικογένειες προκειμένου να κερδίσετε πολιτική συναίνεση; Τι θα πετύχετε με το να αντιπαραβάλετε τα δικαιώματα των παιδιών μας ενάντια σε αυτά άλλων παιδιών; Οι λεσβίες είναι πλήρη μέλη της ιταλικής κοινωνίας, η ιταλική κυβέρνηση επωφελείται από τους φόρους που καταβάλλουμε, ενώ την ίδια στιγμή καταπατά τα γονεϊκά μας δικαιώματα. Και ξέρουμε ότι αυτό είναι μόνο ένα βήμα στον κατήφορο ενάντια στα δικαιώματα των λεσβιών και των γυναικών συνολικά. Το έχουμε ξαναδεί αυτό να συμβαίνει στην Ιταλία με την ακροδεξιά στην εξουσία. Οι Ιταλίδες λεσβίες δεν εγκαταλείπουν αυτόν τον αγώνα και έχουν την πλήρη υποστήριξη των λεσβιών σε όλη την Ευρώπη.

Οι λεσβίες της Ευρώπης παρακολουθούμε στενά την Ιταλία καθώς εξελίσσεται αυτή η επίθεση και στεκόμαστε αλληλέγγυες με την ιταλική λεσβιακή κοινότητα, ακολουθώντας το παράδειγμά τους και διασφαλίζοντας ότι εσείς, Τζόρτζια Μελόνι, και η μισαλλόδοξη πολιτική σας δεν θα οδηγήσετε στο να νικήσει η λάθος πλευρά της ιστορίας. Καλούμε όλα τα μέλη μας να εκφράσουν την οργή και την αλληλεγγύη τους στις ιταλικές πρεσβείες και προξενεία αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλη την Ευρώπη.

Είσαι μητέρα. Οι λεσβίες είναι μητέρες επίσης, θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας και θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος για τα δικαιώματά μας και ενάντια στο αφήγημα μίσους που σπέρνει η κυβέρνησή σας!

Ειλικρινά, σθεναρά και δυστυχώς ενήμερες, EL*C

#ProtectLesbianFamilies #LesbiansAreMothersToo #AncheNoiSiamoMadri #Προστατέψτετιςλεσβίεςμητέρες