Skip to content Skip to footer

EURO PRIDE 24′ THESSALONIKI

Χαιρετισμός της «Proud Seniors Greece – ομάδα υποστήριξης λοατκι+ ατόμων 50 και άνω» στο Θεσσαλονίκη Europride.

Οι «Proud Seniors Greece – ομάδα υποστήριξης λοατκι+ ατόμων 50 και άνω» δίνουμε το παρόν στο Euro Pride και ενώνουμε τις φωνές μας με τις χιλιάδες που βρίσκονται εδώ:

Το μήνυμα των πρόσφατων Ευρωεκλογών δείχνει ότι στην Ευρώπη ζουν δυο πολύ διαφορετικοί κόσμοι: Από τη μια η Ευρώπη της λιτότητας, του ρατσισμού, της ομοτρανσφοβίας, του πολέμου. Από την άλλη η Ευρώπη της αντίστασης, της αλληλεγγύης και της ειρήνης. Εμείς συντασσόμαστε με τη δεύτερη!

«Ένας νόμος δεν αρκεί», δηλώσαμε στο Athens Pride. Ούτε δυο ούτε τρεις αρκούν για να αποκαταστήσουν τις πολλαπλές διακρίσεις που βιώνουμε σαν λοατκι+ άνθρωποι. Χρειάζονται πολύ περισσότερα, όχι μόνο στα χαρτιά, αλλά μέσα στην κοινωνία: Στην υγεία, στην παιδεία, στους χώρους εργασίας, ξεκινώντας εδώ και τώρα.

Γι’αυτό είναι απαράδεκτο κυβερνητικά στελέχη από το βήμα αυτού εδώ του Europride να ισχυρίζονται ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με όσα κατακτήσαμε. Δεν μας τα χάρισε καμιά κυβέρνηση! Τα κερδίσαμε μετά από χρόνια αγώνων, με αιχμή τις μέρες υπερηφάνειας και τον καθημερινό ακτιβισμό. Ο νόμος που πρόσφατα ψηφίστηκε για το γάμο είναι μόνο μια προκαταβολή σε όσα μας χρωστούν αυτοί που κυβερνούν, μισό βήμα μπρος για να μπορούμε τα λοατκι+ άτομα και οι οικογένειες που φτιάχνουμε να ζουν με αξιοπρέπεια.

Να ζουμε, όχι να πεθαίνουμε όπως η Ζάκι- Οh , η Άννα Ιβάνοβα, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, η Ντιόνα Ντάλλας που έφυγε χτες – δεν έχει σημασία με ποιο τρόπο ακριβώς παίχτηκε το τελευταίο κεφάλαιο της ζωής τους! Όλα τους, στην ουσία πλήρωσαν με τις ζωές τους την ομο-τρανσφοβία και τη ρητορική μίσους που σπέρνουν με θράσος φυλλάδες, κόμματα, ακροδεξιοί, παπάδες και «νοικοκυραίοι», οι περισσότεροι από τους οποίους κυκλοφορούν ατιμώρητοι ανάμεσά μας. Κι αντί να κυνηγούν αυτούς, συκοφαντούν τους λοατκια+ και non-binary ανθρώπους. Δικαιοσύνη για τους ανθρώπους που χάσαμε σημαίνει «ποτέ ξανά» εγκλήματα μίσους και γυναικοκτονίες! Ποτέ ξανά επιθέσεις σαν αυτή που δέχτηκαν σ’αυτή την πόλη τα δυο non binary άτομα στο 26ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ τον περασμένο Μάρτη.

Γι’αυτό στις 10 Ιούλη θα είμαστε παρόντα στο Εφετείο για να απαιτήσουμε δικαιοσύνη για τη Ζακι, να μην μείνουν ατιμώρητοι οι δολοφόνοι.

Μιλήσαμε για ρατσισμό και ομοφοβία. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολλαπλασιαστικά επιδρούν οι διακρίσεις στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μεγάλης ηλικίας! Σαν PSG από το 2015 που συγκροτηθήκαμε για πρώτη φορά, έχουμε στοχεύσει την καθημερινή λειτουργία και δράση μας σ’αυτή την «αόρατη» ηλικιακή ομάδα. Διεκδικούμε να μεγαλώνουμε με αξιοπρέπεια, δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, κι αυτό σημαίνει κανένα άτομο να μη μένει μόνο, άστεγο, χωρίς υγειονομική φροντίδα και περίθαλψη. Διεκδικούμε το μερίδιό μας στην απόλαυση της λοατκι+ ταυτότητας και κατάστασης, δηλώνουμε και βιώνουμε τη σεξουαλικότητά μας χωρίς ταμπού, είμαστε άλλωστε πολύ μεγάλα και υπερήφανα για να υποκύπτουμε σε ταμπού.

Κάτι ακόμα. Δεν ζούμε σε γυάλα, πέρα από τον αγώνα για τα «δικά μας» ζητήματα, είμαστε συγκλονισμένα από τη γενοκτονία που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ στη Γάζα κάτω από τα ξεδιάντροπα μάτια των ισχυρών του πλανήτη. Δεν τσιμπάμε στο «pink washing», αρνούμαστε το ξέπλυμα εγκλημάτων πολέμου στο όνομά μας. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό, χωρίς «ναι μεν, αλλά». Απαιτούμε άμεση κατάπαυση πυρός και δικαιοσύνη!

There is no pride in genocide!